Expert in ontspannen werken

Wie is Anya

Print Friendly, PDF & Email

                                                              Opleiding en ervaring

In 2004 heb ik me geregistreerd als Gedragstherapeut. Conform de richtlijnen van de VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie) heb ik de gehele opleiding doorlopen en met succes afgerond. Voordat ik gedragstherapeut werd heb ik de opleidingen Maatschappelijk Werk (afgestudeerd in 1988) en de Voorgezette Opleiding voor Maatschappelijk Werkenden (afgestudeerd in 1992) gevolgd.

Als maatschappelijk werkende heb ik 12 jaar lang in de psychiatrie gewerkt. Ik heb op het Crisiscentrum te Utrecht gewerkt, op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (de PAAZ van het Elisabeth Ziekenhuis te Amersfoort) en lange tijd op de psychiatrische dagkliniek Bloeyendael van het Academisch Ziekenhuis te Utrecht.
Daarna ben ik de opleiding tot gedragstherapie gaan volgen. In deze periode heb ik bij een groot landelijk bureau gewerkt: HSK. HSK heeft zich gespecialiseerd heeft in werk gerelateerde klachten. Namens HSK werkte ik op de arbodienst van de Rabobank.

Sinds 1999 ben ik vanuit mijn eigen Praktijk de Leidraad werkzaam en help ik mensen met werk gerelateerde (over)spanningsklachten.

 

                                               Waarom help ik graag mensen bij ontspannen leren werken?

 

Unknown

Het aantal mensen in Nederland dat last heeft van werk stress klachten is explosief aan het stijgen. Volgens de laatste cijfers van het CBS wordt ruim 40% van het ziekteverzuim inmiddels veroorzaakt door spanningsklachten. Dan is er nog een groep mensen die (net) niet ziek wordt vanwege werk stress klachten, maar er zeker ook last van heeft.

Dat zijn veel mensen! Het is voor mijzelf ook herkenbaar. Ook ik heb een periode doorgemaakt waarin ik last had van spanningen die voortvloeiden uit de werk situatie. En in mijn vrienden, familie en kennissen kring spreek ik ook heel geregeld mensen die worstelen met stress op het werk. Eigenlijk ken ik haast geen mensen die er geen last van hebben…

Het feit dat er zoveel mensen last hebben van werk stress klachten is een teken dát het ook lastig is om met de uitdagingen op de werkvloer om te gaan.

We zijn veel meer met ons hoofd gaan werken (in plaats van dat we ons nog lichamelijk inspannen).

Werk is anno 2015 een complexe mentale uitdaging is geworden.

En het is die complexe uitdaging die mij interesseert.
Bij iedere cliënt die ik ontmoet vind ik het boeiend om bij hem of haar te onderzoeken hoe de werk stress klachten ontstaan zijn. Iedereen heeft zijn eigen specifieke reden waarom het moeilijk is om bijvoorbeeld goed grenzen te stellen. Ik vind het leuk om deze reden te achterhalen. En vooral: om te helpen om verbeteringen aan te brengen.
Iedereen heeft zijn eigen unieke levensverhaal. Het geeft mij veel voldoening met de cliënt (jij misschien wel!) de puzzel zó te leggen dat het hem of haar lukt om baas te worden over zijn of haar stress klachten.

 

                                                                  Iets meer over mijzelf

Ik ben geboren in 1964 en ik wist al op de middelbare school dat ik mensen wilden gaan helpen. Mijn hele leven lang ben ik geboeid door mensen. Wie ze zijn, waarom ze zijn zoals ze geworden zijn, levensverhalen, onderlinge relaties: ik vind het erg interessant.

Het geeft mij veel voldoening als ik mensen kan helpen.

In mijn vrije tijd lees ik graag. Natuurlijk houd ik psychologische romans, maar ook van historische romans en avontuurlijke (reis)boeken. Ik hou van reizen en in de zomer ga ik graag wandel tochten maken. Ik doe aan yoga en ik kook graag.

Samen met mijn partner heb ik een dochter; zij is helemaal gek van paarden. Ze zit op paardrijles en ze heeft mij ook aangestoken met het virus. Ik ben ook les gaan nemen. Het leren paardrijden vind ik een prachtige en indrukwekkende ervaring!